dilluns, 18 de gener del 2016

ROAST BEEF AMB LA SEVA SALSA

Bon Any a tothom!!
Ja em perdonareu que no he estat gaire operativa aquets dies però no han estat uns Nadals fàcils. Tot i que no he parat de cuinar!
Retornant a la vida normal, avui publico un dels plats que vaig fer per un sopar fred durant la nit de Reis.
Feia molt de temps que tenia ganes de fer-lo però no trobava mai la ocasió, i durant el trimestre de classes de cuina el vam fer i ja no vaig tenir excusa. I va quedar boníssim!
Anem al tema.
 
Ingredients:
-1 kg. De mitjana de vedella sense os i en un sol tall.
-1 ceba.
-1 pastanaga.
-Sal, pebre i suc de llimona.
-Llorer i farigola.
-150 ml. de vi blanc.
-una copeta de conyac.
-2 c. soperes de mostassa.
-250 mol de nata per muntar.
-500 grs. de xampinyons.
-2 alls i julivert.
Posar la carn en adob un cop li hem posat sal i pebre. Tallem la ceba i la pastanaga a rodanxes, el suc de llimona, la farigola i el llorer i el vi blanc. Ho deixem macerar unes 3 hores donant la volta a la carn unes 2 o 3 vegades.
Posem a rostir la carn a sobre de la reixeta del forn amb una safata a sota per anar recollint els sucs de la cocció. Es rosteix amb el gratinador.
Anem regant de tant en tant amb el suc de l’adob. Coure uns 35-40 min. La carn ha de quedar torrada per sobre i crua per dins. Si la volem menys crua, deixem una estona mes al forn. Però la “gracia” del roast beef es que la carn estigui crua, no?
Per fer la salsa barregem el suc de la cocció amb el conyac, afegim la mostassa i la nata líquida. Remenem fins que agafa consistència.
Saltejar els xampinyons amb l’all i el julivert.
Servir la carn amb una mica de salsa i els xampinyons.

Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!

 

15 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

wooww aquesta carn té una pinta exquisita!!! anima't a publicar les receptes nadalenques que segur que quedem encantats!!! això si que és de festa! petons

Miquel ha dit...

Estos asados así bien macerados son geniales y te ha quedado divino.
Bona setmana

Cristina ha dit...

GEnial! què tendre que es veu! Estàs que te sales...això de desaparèixer de tant en tant i tornar-hi et prova! jejeje.

Sussi Abel ha dit...

De ben segur estava deliciós amb aqusta pinta!!

No tot són postres ha dit...

A casa meva triomfaria...a mi no, no sóc gens de carn crua o poc fera!
Ptnts
Glòria

Gemma ha dit...

mm... t'ha quedat al punt just de cocció! Una recepta excel·lent per a un sopar de reis de luxe!
I la salsa amb el punt de la mostassa combina perfectament.

Teresa ha dit...

Amb la salsa de mostassa què bo!! a casa però la carn ha de ser més passada...no saben el què és bo! petó

GEMMA ha dit...

Roser:
Estic en el tema d'anar publicant el que he fet aquets dies...

GEMMA ha dit...

Miquel:
Si que queda bo macerada la carn...
Gracies per el comentari!

GEMMA ha dit...

Cristina:
Gracies per el "piropo" guapa

GEMMA ha dit...

Sussi:
Gracies per pasar i comentar en el meu blog!

GEMMA ha dit...

Glòria:
No saps el que et perds...jaja

GEMMA ha dit...

Gemma:
Dons a mi encara m'agrada mes crua...pero als de casa,no!

GEMMA ha dit...

Teresa:
A casa tambe els hi agrada mes cuita, però com la cuino jo,.....es com a mi m'agrada...jaja

Mjsalla ha dit...

Aquesta recepta està genial. M'agrada molt Gemma. Felicitats!!!