bacallà.
Es una recepta que
vaig veure fa temps al bloc de las receptes del Miquel i que la he adaptat als
gustos de casa nostra.Es un plat que es molt ràpid de fer i la barreja de la ceba i els ceps li dona un sabor molt especial al bacallà.
Si compreu el bacallà salat, el deixeu 5 dies amb la mateixa aigua. Desprès dels 5 dies canvieu l’aigua i el deixeu un dia mes. Ja el podeu cuinar.
Així es com el faig jo i sempre queda al punt. Si el voleu mes dolç, el deixeu un dia mes i llestos.
Anem al tema.
Ingredients:
-2 lloms de bacallà dessalat.
-10 gr. de ceps deshidratats.
-1 ceba gran.
-1 all.
-50 ml. de vi blanc.
-50 ml. del suc de bullir els ceps.
-Farigola seca.
-Oli.
Tallem l’all a làmines fines i el fregim a foc suau, fins que agafi color. Afegim la ceba tallada a rodanxes. Coure fins que transparenti, a mig foc. Salar.
Afegim els ceps i un polsim de farigola.. Remenem i deixem coure uns 3 minuts. Afegim el vi blanc. Quan s’evapori, afegim el suc dels ceps i deixem coure tot junt, a foc lent i tapat, uns 6 o 7 minuts.
Mentre es fa la salsa, enfarinem el bacallà. S’enfarina dues vegades perquè quedi mes cruixent. Fregim en abundant oli, quan estigui molt calent però no fumegi.
Primer fregirem per el costat que hi ha la pell i desprès donarem la volta i deixem fregir per l’altre.
Reservem sobre un paper absorbent.
Per servir el plat posarem el llom de bacallà i a sobre posarem la barreja de ceba i ceps.
Si us agraden el bacallà i els bolets us puc assegurar que en gaudireu molt d’aquest plat !!
Espero que us agradi
i…..Caprofiti !!!!!
12 comentaris:
Es una combinacion que cuando la vi me encanto.Me alegro que te gustase tambien y que tu la tunees a los gustos de tu familia.
Gracias por el enlace
Bona setmana
peto
Que bo que ha de ser!!! en breu em portaran bacallà i el podré provar d'aquesta manera!!!
Està espectacular!!! M'agrada molt el bacallà i crec que t'ha quedat de 10!! Jo també estic preparan una recepta amb bacallà. Petons Gemma
M’encanta el bacallà, i amb la ceba i els ceps deu ser una delicadesa Ummm
Petons
Gemma; He sabut per la nostra bacallanera, que feies aquest plat... he enfocat el teu blog, i m'he trobar amb aquesta el.legant recepta, i si a més a més està recomenada per el Miquel, queda acceptada en el repertori de les receptes de bacallà.
Salutacions Gemma¡¡ :O)
Miquel:
La veritat es que sempre triomfa!
Silvia:No t'arrepentiras....queda boníssim!!
M Jose:
Ja inc curiositat per veure la teva recepta. M'encanta el bacallà i sempre provo receptes noves!
Sión:
Si que queda un sabor molt delicat...
Josep:
Es que la Imma te un bacallà de primera i el facis com vulguis, sempre queda bo!
Una recepta molt xula!! A mi m'agrada molt el bacallà però a casa sóc l'única... no en faig pràcticament mai! :(
Però m'encanta llegir-ne i descobrir-ne receptes noves i aquest la trobo genial! :D
Petons
P.S - Merci per aclarir-me el tema dels tomàquets cirerols!! ;))
M'encanta el bacallà! amb l'acompanyament que has fet l'he de provar!!
Publica un comentari a l'entrada