dimarts, 21 de gener del 2020

BACALLÀ A LA MUSELINA D'ALLS NEGRES I PURÈ DE FIGUES


Desprès de molt de temps de no tenir moments per publicar, intentarè tornar a rependre la rutina de fer-ho un cop a la semana. (primer propòsit del 2020).

Començarem amb un bacallà que queda espectacularment bo.
Anem al tema.


4 lloms de bacallà desalat de 150 a 200 grs. Cada un.
0,500 ml d’oli d’oliva.
1 branca de farigola.
300 grs de figues fresques.
100 grs de sucre.
1 branca de canyella.
1 cap d’alls negres.
200 ml. De llet.
250 ml. D’oli de girasol.
Sal.
Mini verdures per acompanyar.
En un pot posem a bullir les figues tallades a quarts (en reservem dues per decorar), junt amb el sucre i la branca de canyella.un cop estiguin tendres les figues, retirem la branca de canyella i triturem amb el minipimer fins a obtenir un puré.
Emulsionar la llet amb l’oli de girasol, els alls negres i una punta de sal, fins a obtenir una maionesa.posem un pot al foc amb l’oli d’oliva i la branca de farigola. Escalfem a foc lent sense que bulli l’oli. Incorporem el bacallà i deixem 5 min al foc i 5 fora del foctapat.
Retirem els lloms i reservem.
Bullir les verduretes i reservar.
En una safata que pugui anar al forn posem els lloms de bacallà, cubrim amb la  musselina d’alls negres i gratinem fins que es dori una mica.
Per servir, pintem el plat amb el puré de figues, a sobre posem un llom  de bacallà i decorem amb les verduretes  i dos trossets de figues.

Espero que us agradi i………..Caprofiti !!!


2 comentaris:

Mjsalla ha dit...

Hola guapa, quant temps......i quina il.lusió!!!! Ara be , la tornada es per la porta gran. Et felicito, una recepta de bacallà ideal. 😘😘😘😘

GEMMA ha dit...

Gràcies guapa. M'alegro que et faci il.lusió!!
Petonets