El peixet es una de les parts mes tendres tant del bou com
de la vedella. Per fer així al forn es un tall que va molt be.
Anem al tema.
Ingredients:
1 peça de peixet de bou.
Per l'adob:
Vi blanc
Sal i pebre
2 fulles de llaurer
Romaní
Farigola
El suc de mitja llimona
4 o 5 grans d'alls
Xampinyons (opcional)
La nit abans agafarem la peça de carn , la salpebrem i
la posem en una plata fonda hi afegim un got de vi blanc, el suc de mitja
llimona, les herbes i els alls i ho deixem macerar tota la nit tapat amb
paper film.
A l'endemà posem una cassola al foc amb una mica d'oli i
quan esta ben calent hi segellem la carn per tots els costats.
Un cop segellada la posem en una plata del forn hi aboquem el suc de la maceració i ho posem al
forn a 150 º entre 1 i 1’30 hores . Ens
costarà més de coure però fent-ho a baixa temperatura no ens quedarà ressec de
la part de fora.
Mentre duri la cocció ho anem regant amb el suc perquè ens
quedi més amorós.
Netegem els xampinyons i els hi afegim quan falti una mitja
hora per la cocció.
Muntem el plat: tallem la carn a lamines ben fines ,
l'acompanyem dels xampinyons i la salsa per sobre.
Espero que us agradi i….Caprofiti!!!
1 comentari:
El vaig fer sense champinyons que no en tenia i em va quedar prou bo. Avui el fare amb rossinyols que he trobat 😄
Publica un comentari a l'entrada