dilluns, 17 de febrer del 2020

PÈSOLS AMB CEPS I CLOïSSES


Encara que es un plat que podem fer amb pèsols congelats, com ara es temporada, val la pena aprofitar per fer aquest plat amb pèsols frescos.
La combinació de cloïsses i ceps be pot ser un mar i muntanya, no us sembla?
Anem al tema.


600 grs de pèsols.
200 grs de ceps naturals o 50 grs de secs.
250 grs de cloïsses.
8-10 chalotes.
250 ml de caldo de peix.
1 got de xerès sec.
Germnats.
Oli i sal.

Pelar i picar les chalotes i sofregir en una paella. Quan estiguin daurades afegir els ceps nets i tallats a quadrets petits. Remenar una mica i incorporar el xeres i deixar reduir.
Si els ceps son deshidratats, els tindrem en aigua al foc uns 10 minuts abans                                    d’incorporar-los al sofregit.
Afegim els pèsols i ofeguem a foc viu uns segons. Despès afegim el caldo de peix i deixem coure a foc fort 10 min, amb la cassola tapada. Abaixem el foc i deixem coure 15 min. Mes.
Per últim incorporem les cloïsses i deixem coure uns minuts mes fins que s’obrin. Rectifiquem de sal.
Per presentar el plat, col.loquem els pèsols dins un disc d’emplatar. A sobre posarem          les cloïsses sense closca i a sobre els germinats. Reguem amb una mica d’oli verge i sal.

1 comentari:

Mjsalla ha dit...

Hola Gemma, ja veig que tornes a publicar. Aquesta recepta de pèsols amb ceps i cloïsses son una autèntica temptació. M'han agradat molt. Veig que tornes amb molta força. Petonets.