Encara que es un plat que podem fer amb pèsols congelats,
com ara es temporada, val la pena aprofitar per fer aquest plat amb pèsols
frescos.
La combinació de cloïsses i ceps be pot ser un mar i
muntanya, no us sembla?
Anem al tema.
600 grs de pèsols.
200 grs de ceps naturals o 50 grs de secs.
250 grs de cloïsses.
8-10 chalotes.
250 ml de caldo de peix.
1 got de xerès sec.
Germnats.
Oli i sal.
Pelar i picar les chalotes i sofregir en una paella. Quan
estiguin daurades afegir els ceps nets i tallats a quadrets petits. Remenar una
mica i incorporar el xeres i deixar reduir.
Si els ceps son deshidratats, els tindrem en aigua al foc
uns 10 minuts abans
d’incorporar-los al sofregit.
Afegim els pèsols i ofeguem a foc viu uns segons. Despès
afegim el caldo de peix i deixem coure a foc fort 10 min, amb la cassola
tapada. Abaixem el foc i deixem coure 15 min. Mes.
Per últim incorporem les cloïsses i deixem coure uns
minuts mes fins que s’obrin. Rectifiquem de sal.
Per
presentar el plat, col.loquem els pèsols dins un disc d’emplatar. A sobre
posarem les cloïsses sense
closca i a sobre els germinats. Reguem amb una mica d’oli verge i sal.
1 comentari:
Hola Gemma, ja veig que tornes a publicar. Aquesta recepta de pèsols amb ceps i cloïsses son una autèntica temptació. M'han agradat molt. Veig que tornes amb molta força. Petonets.
Publica un comentari a l'entrada