dilluns, 27 d’abril del 2020

TARTA D'AVELLANES A LA MEL


Avui una tarta d’avellanes molt fácil de fer i molt bona. També la podeu fer amb la pasta brisa comprada però si la feu vosaltres, que es molt fácil, us asseguro que el resultat no te res a veure.
Anem al tema.


200 grs de farina.
125 grs de mantega.
60 grs de sucre.
1 c/p de vainilla en pols.
1 ou.
3 c/s de llet.
Un pessíc de sal.
200 grs d’avellanes torrades pelades.
125 grs de mel.
250 ml de nata líquida per muntar.
4 ous.
30 grs de sucre glas.

Per fer la pasta brisa posem la farina a sobre el marbre. Fem un forat al mig i afegim la mantega a trossets, l’ou, el sucre, la vainilla en pols i la llet. Treballem la pasta amb una forquilla i acabem pastan amb les mans. Fem una bola amb la masa i la deixem a la nevera tapada amb paper film.
Un cop estigui reposada la estirem amb un corrò i la disposem a sobre d’un motlle que tingui la base desmoldable. Disposem les avellanes trossejades per tota la base.
En un bol batre els 4 ous amb la mel i la nata i un pessíc de sal. Disposar a sobre de les avellanes. Coure al forn a 190º uns 30-35 min.
Deixar refredar sobre una reixeta i abans de servir espolvorejar amb sucre glas i decorar amb unes avellanes per sobre.

Espero que us agradi i….. Caprifiti !!!

2 comentaris:

Neus Garcia ha dit...

Ui, aquesta me l'apunto perquè m'encanten les avellanes i no es troben molts dolços amb aquest fruit sec! Té molt bona pinta!

GEMMA ha dit...

Hola Neus.
Gràcies per la teva visita i el teu comentari.
Es veritat que no s'en troben molts de postres amb avellanes! M'alegro que t'hagi agradat.