Avui toca una recepta salada. I mai millor dit, perquè es una recepta de
bacallà ..
Es una recepta que vaig veure fa temps al bloc de las receptes del Miquel i
que la he adaptat als gustos de casa nostra.
Es un plat que es molt ràpid de fer i la barreja de la ceba i els ceps li
dona un sabor molt especial al bacallà.
Si compreu el bacallà salat, el deixeu 5 dies amb la mateixa aigua. Desprès
dels 5 dies canvieu l’aigua i el deixeu un dia mes. Ja el podeu cuinar.
Així es com el faig jo i sempre queda al punt. Si el voleu mes dolç, el
deixeu un dia mes i llestos.
Anem al tema.
Ingredients:
-2 lloms de bacallà dessalat.
-10 gr. de ceps deshidratats.
-1 ceba gran.
-1 all.
-50 ml. de vi blanc.
-50 ml. del suc de bullir els ceps.
-Farigola seca.
-Oli.
Posem el un cassó, al foc, els ceps amb aigua. Deixem bullir uns 5 minuts.
Colem i reservem el suc.
Tallem l’all a làmines fines i el
fregim a foc suau, fins que agafi color. Afegim la ceba tallada a rodanxes.
Coure fins que transparenti, a mig foc. Salar.
Afegim els ceps i un polsim de farigola.. Remenem i deixem coure uns 3
minuts. Afegim el vi blanc. Quan s’evapori, afegim el suc dels ceps i deixem
coure tot junt, a foc lent i tapat, uns
6 o 7 minuts.
Mentre es fa la salsa, enfarinem el bacallà. S’enfarina dues vegades perquè
quedi mes cruixent. Fregim en abundant oli, quan estigui molt calent però no
fumegi.
Primer fregirem per el costat que hi
ha la pell i desprès donarem la volta i deixem fregir per l’altre.
Reservem sobre un paper absorbent.
Per servir el plat posarem el llom de bacallà i a sobre posarem la barreja
de ceba i ceps.
Si us agraden el bacallà i els bolets us puc assegurar que en gaudireu molt
d’aquest plat !!
Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!
19 comentaris:
òndia, gemma! ha de ser boníssim. Reconec que la combinació bacallà + ceps és una de les que més m'agrada. I amb aquesta ceba que també ens proposes ha de ser... deliciós!! Petons
Quins bons plats es fan amb bacallà, i aquest no és una excepció!
Petons!
M'agrada el bacallà i els ceps ......així que èxit assegurat.
Petons
Gemma; El bacallà, aquest peix, que no és peix -versió del meu pare- doncs el peix no l'hi agrada però en canvi el bacallà l'hi encanta...
Amb ceba ceps i el seu suc... un bacallà de primera¡¡
Salutacions Gemma¡¡ :O) :O)
Té una pinta boníssima!! Jo en faig molt de bacallà a casa però així mai l'hem provat!!!
Ostres Gemma!!!!!
Quin bacallà mes bó.
Una bona combinació.
Petonets
Ai que bo Gemma, aquest bacallà m'agrada.
Nani
La combinació de bacallà i ceps no pot fallar de cap de les maneres, ha d'estar boníssim!!
Marina:
Dons si que queda ben bo, si...
Victor:
<Crec que el bacallà queda be de qualsevol manera,no?
Quima:
La combinació, boníssima!!!
Josep:
Dons el teu pare no es l'únic...a casa, al meu avi li pasava el mateix...
Neus:
Dons ja tens una altre manera de fer-ne...
Isabel:
Boníssima combinació...un petonet guapa!!!
Nani:
Dons un tallet per tú...jeje
Eva:
Si que està boníssim, si...
Ja m'estic imaginant el bacallà tan ben acompanyat dels ceps i la ceba, una bona combinació.
Petons.
un mar i muntanya que et deixen sense alé!! m'encanta el bacallà aixi! petons
El bacallà, els ceps i la cebeta son una combinació perfecta per un plat bonisim Ummm
Petons
Gemma,aquest bacallà amb ceba i ceps ha d'estar boníssim.
Guapa i saborosa la combi...Veig que cuinar bacallà et prova...;-D
no hace falta que te diga que esta buenísimo,me alegro que te gustase
gracias por el enlace
bon cap de setmana
peto
Crec que ja ho vaig comentar en un altre post teu, però faig com tu el dessalat del bacallà, que com tu saps hi han molts estils.
Petons,
Anna.
Dons si que es una bona combinació..
Roser:
Dons no ho havia pensat que es un mar i muntanya...jeje
Sion, Ramón:
Si que es un plat bonissim...
Cristina:
Ja veus....aixó prova!!!! jajaja
Miquel:
Va ser un èxit...nomes faltaría que no poses l'enllaç!!!
Ricard:
Ja m'ho havies comentat, però es que es reament com, per el meu gust, queda al punt...
Publica un comentari a l'entrada