Quan el germà d’una molt bona amiga em va
regalar, recent pescada, una tonyina de 2 kilos, el primer que vaig pensar es a
fer-la en conserva amb oli.
No n’havia fet mai i aquesta era la
oportunitat!
La recepta la tenia de la Conxita del Casal
i sabia segur que seria un èxit!
Ja fa dos mesos que la tinc guardada al
rebost i aviat serà el moment de provar-la. Espero que els hi agradi molt, als
de casa!!!
Anem al tema.
Ingredients:
-1 tonyina de 2 o 3 kg.
-100 grs. de sal per cada kg de peix net.
-1 fulla de llorer.
-Oli d’oliva.
-Pots de vidre esterilitzats.
Netejar d’espines i tallar en dos trossos
la tonyina. En una olla posar la tonyina amb la sal i la fulla de llorer. Coure
30 min., des de que arrenqui el bull.
Refredar i deixar a la nevera 24 hores.
Un cop estigui reposat, separa el peix a
lloms polits, sense pell. Omplim els pots, apretar be i omplir amb oli. Tapar
els pots i coure a bany maria, 25 min.
Deixar refredar una mica els pots i després
retirar-los i deixar que es refredin.
Guardar en un lloc fosc i fresc uns 2
mesos.
Properament, alguna recepta amb aquesta tonyina...
Espero que us agradi i…..Caprofiti!!!!!