dissabte, 30 d’abril de 2011

PASTIS DE FLAM COMBINAT

Demà es primer diumenge de Maig, per tant, dia de la Mare.
Encara que crec que el dia de la Mare es cada dia,tant si les tenim amb nosaltres com si, malauradament ja no hi són, sempre m’agrada tenir un detallet amb a meva.
 El problema que tinc es que li agrada TOT el que li faci de dolç, però com també te les seves preferències, li he fet aquest pastis que crec que es de les textures que més li agraden.
La recepta d’aquest pastis la he vist a algun blog però  aquesta  es d’un curs de cuina del Casal amb la Conchita.

Ingredients:
-Per el flam:
4 ous.
½ l. de llet
140 gr. de sucre.
Vainilla en pols.
-Per el biscuit:
4 ous.
125 gr. de farina.
125 gr. de  sucre.
-Per el caramel:
100 gr. de sucre.
Suc de llimona.
Per fer el flam:
Posar a bullir la llet amb la vainilla. En un altre cassó, batre els ous amb el sucre i quan la llet arrenqui el bull incorporar-la als ous.
Farem un caramel amb el sucre i unes gotes de suc de llimona, l’avoquem a un motllo (tipus plum-cake) i quan estigui fred  afegim la barreja de la llet amb els ous.
Per un altre cantó treballem els 4 ous amb el sucre fins que faci relleu i afegim la farina amb comte que no baixi la barreja. Això o col·loquem a sobre del flam i o deixem coure al forn, a bany María a 180º durant uns 30 min. aprox.
Quan s’ha refredat una mica ja es pot treure del motllo i es decora al gust.

Espero que us agradi i…..Caprofiti ¡!!!!

Felicitats a totes les DONES,en general, perquè  d’alguna manera o d’una altre, tinguem fills o no, sempre hi ha ocasions que ens toca fer de mares...

dimecres, 27 d’abril de 2011

PASTÍS DE POMES I PLÁTAN


El proper dissabte dia 30, entre la Creu Coberta i el C/ de Sants, es farà la festa del comerç al carrer. Una de les botigues que posa paradeta es la Cristalleria  Casas. Es una botiga de tota la vida a on podem trobar tot el que necessitem per cuinar. Pots trobar motllos de tota mena fins a vaixelles, olles i objectes de regal. Val la pena visitar-la.
La marca LÉKUÉ farà demostracions al davant de la seva botiga. L’horari es al matí de 12 a 14 h. i a la tarda de 17’30 a 20’30.
La adreça: Creu Coberta, 112.
El pastís  que us presento avui està fet amb un motllo d’aquesta marca, que hem van regalar. Es desmunta i el fons del motllo, que es de porcellana, serveix per servir directament a taula.
La recepta es d'un curs de cuina del Casal d’Hostafrancs impartit per la Cochita.


                                           
Ingredients:
200gr. de farina
100gr. de mantega.
50gr. de sucre.
1 ou, 3 cull. de llet freda.
2plátans i 2 pomes.
1 llimona
50c.c. de rom negre
50gr.de sucre glaç.
3 ous
200gr. Nata per muntar
100gr.de sucre i 1 cull. de vainilla en pols.
Fer la pasta brisa fent un volcà amb la farina, al mig disposar l’ou, el sucre, la mantega tallada a trossets, un pessic de sal i la llet. Treballar-ho amb la forquilla i després amb les mans. Fer una bola i deixar reposar a la nevera durant 1 hora.
Mentrestant, tallem les pomes a làmines i els plàtans a rodanxes i macerar-ho amb el suc de llimona, els 50gr.de sucre glaç i el rom. Deixar-ho 30 min.
Estirar la pasta i col·locar-la en un motllo rodó, desmuntable. Disposar les fruites al fons, batre els ous amb els 100gr.de sucre, la nata i la vainilla en pols. Abocar-ho a sobre de la fruita i coure al forn uns 30 min. a 180ºC. Jo poso el turbo al forn.
Si no voleu fer la pasta brisa, podeu comprar-la ja feta. Jo, a vegades, utilitzo la del Lidl,que es refrigerada i surt prou be.
Espero que us agradi i....Caprofiti!!!!!


Veureu que tinc una nova capçalera i vull donar les gracies al Josep, del Café de Nit,  que es l’autor... Gracies per la paciència Josep.


I, per cert, avui si que guanyarem, endavant BARÇA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dilluns, 25 d’abril de 2011

MONES DE PASCUA



Avui  nomes vull ensenyar-vos les fotos de les mones que ja ens hem menjat, aquest any una mica abans de temps….
Unes son de trufa i gema i l’altre de mantega i ametlla. Les receptes  no les poso perquè son , mes o menys, com totes les que corren per els blogs.
També, per els que us interessi, els bunyols sense gluten que us vaig dir que provaria de fer. Segons opinió general, boníííííííííííssims!.





                              

  


Els bunyols sense gluten
                                
                                

                                 Espero que us agradi i......Caprofiti !!!!!






dimecres, 20 d’abril de 2011

SÈPIA AMB MANDONGUILLES

Aquest es un dels plats que solem fer quan som molts a celebrar algun aniversari. El pots cuinar el dia abans i sòl agradar a tothom, grans i petits.
Aquest any ,però, per Sant Jordi, que celebrem l’aniversari de la Maria, el cuinarà ella!!Veureu que utilitzarem ingredients sense gluten. Com us vaig comentar a l'entrada anterior, a casa hi han celíacs, per tant procurem que el que preparem quan estem tots, siguin  aptes per a ells, així  podem gaudir del mateix plat, sense problemes.

                                 

Ingredients:
1 kg. de sèpia .( amb la bossa de la salsa).
½ kg. de carn de porc picada.
½ kg. de carn de vedella picada.
1 ceba.
Tomàquet ( pot ser triturat i fregit)
Molla de pa sec (sense gluren) i una mica de llet.
1 ou.
All i julivert (del de la sirena).
50 cl. De caldo de carn o pollastre i 50 cl. de vi blanc.
Oli i farina, (en aquest cas Maizena)

Per fer les mandonguilles barregem les carns picades amb l’ou, la sal, el julivert, l’all i el pa que haurem sucat amb la llet. Un cop tot barrejat, anem fent boletes, no molt grosses, i les passem per farina.
En una cassola amb oli, fregim les mandonguilles i les anem reservant apart.
En el mateix oli, fem el sofregit de la ceba i el tomàquet. Quan està sofregit, afegim la salsa de la sèpia  i la sépia tallada a taquets. Anar remenant una mica fins que es faci la sépia. Afegim el caldo i el vi blanc i que faci una mica xup-xup i afegim les mandonguilles i coure tot junt uns minuts.
Es un plat que esta millor reposat d’un dia per l’altre.


Espero que us agradi i.....Caprofiti!!!!





 

dilluns, 18 d’abril de 2011

BUNYOLS DE VENT


Per Quaresma, bunyols. La tradició mana. A casa els tornen bojos els bunyols i hem toca fer-ne una bona quantitat.
Com a casa hi han celíacs, aquest any provaré de fer-ne amb una farina de mill, que no te gluten, a veure com queden. Per els “sense gluten” , ja os ho faré saber com ha anat.
Ingredients:
250 cc. d’aigua
4 ous mitjans.
90 g. de mantega
140 g. farina.
1 pessic de sal.
1 cull. sopera de sucre.
En un cassó es posa l’aigua, la mantega, el sucre i el pessic de sal. Quan arrenqui el bull, es treu del foc i si afegeix de cop la farina. Remenar fins que lligui i anar afegint els ous, un a un. No ficar un ou fins que l’altre no estigui ben  integrat a la massa.
Deixar reposar la massa una estona. Posar una paella al foc amb força oli. Quan es calent, amb l’ajut de dues culleres, fer boles i ficar-les a la paella .
Si els deixem fregir bé, ells sols es donen la volta, es molt curiós.
Quan els traiem de la paella els deixem escorre sobre un paper absorbent i després els arrebossem amb sucre.
Aquets bunyols s’han de menjar el mateix dia, encara que no se si l’endemà estan  bons perquè mai han quedat per comprovar-ho

Espero que us agradi i…. Caprofiti!!!!

divendres, 15 d’abril de 2011

CANAPES DE SALMÓ FUMAT

Si alguna cosa li apasiona al meu fill gran son els canapès de salmó fumat, eh que si?
Dons tal com va anar el concurs de posar nom al Blog, al que guanyava, PREMI.
Com que tenia clar el premi, si guanyava, "molts canapÈs de salmó per mi sol"., us deixo la recepta d'aquets, pero aprofito a posar una foto dels que faig variats.

                                        

Ingredients:

Pa de motlle sense crosta.
Mantega (a punt de pomada)
Una mica de llet tèbia
Salmó fumat
Cebetes en vinagre
Táperes.
Amb les barnilles elèctriques, batre la mantega, anar afegint la llet fins que quedi tot incorporat.
Untar una llesca de pa i possar l'altre a sobre, també untar-la amb mantega. Posar a sobre el salmó i tallar (jo ho faig amb un ganivet eléctric) quadrets de 4 o 4'5 cm.
Posar-los amb un paper de canapé i decorar al gust.
Els papers jo els trobo al c/ Montcada , davant del Museu Picasso, i els venen a granel.
El pa ideal per fer els canapés es un que ja venen en paquets que porten unes 5 o 6  lámines (depén de la marca) encara que costa una mica de trobar.

Canapès variats

                           El guanyador amb el seu premi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Espero que us agradi i ......Caprofiti!!!!


dijous, 14 d’abril de 2011

UN NOU MEMBRE A LA FAMILIA

Avui comença per mi (i per la meva familia) una nova aventura. Fa tems que segueixo alguns blogs de cuina, gracies a la Gloria del Café de Nit. Ella es una de les persones que m'han animat a fer-ho.
A la meva GRAN familia (quan dic GRAN, es que es GRAN en tots els aspectes), la he implicat jo, ja que els he marejat per, entre tots, buscar un nom per aquest nou membre.S'ha fet una votació i ha guanyat el nom Caprofiti idea del meu fill gran. El premi era la dedicació de la primera entrada (que será la segona) i fer el seu plat preferit. Així serà.
Des de aquí vull donar, un cop més, les gràcies a la meva familía per la aportació d'idees i la paciéncia que han mostrat.
Però si a algú li haig de donar les gracies es, sens dubte,als de casa. El meu marit i els meus dos fills.
Sense la seva complicitat i paciència tot aixó no seria possible.
Be, dit això,espero que, els que vulgueu, gaudiu de les meves receptes.
Algunes han sortit dels blogs que visito, d'altres son pròpies o herència familiar i d'altres de cursos de cuina que he fet.
Fins aviat i.......Caprofiti!!!!!!!!!!!


 

divendres, 1 d’abril de 2011

RECEPTARI

 A
-Amanida de bacallà amb vinagreta d'olivada
-Amanida de bacallá i llagostins
-Amanida de cabdells i maduixes
-Amanida caprese
-Amanida  Caprofiti
-Amanida d'herba de canonges i bacó
-Amanida de favetes saltejades amb pernil i gambes
-Amanida de favetes i gambes amb vinagreta de menta.
-Aniversari-50
-Aniversari-25
-Àpats de Nadal
-Aperitius amb pasta de full(sense gluten)
-Arròs amb carabineros
-Arròs de bolets i botifarra negre.
-Arròs melós amb sèpia
 B
-Bacallà a la llauna
-Bacalla amb ceba i ceps
-Bacallà amb escamarlans
-Bacallà amb salsa de taronja i mel.
-Banda de full amb crema i fruita
-Bavaresa de torró amb culis d'albercoc
-Bescuit de xocolata i taronja
-Bloody Mary
-Boletes de gamba amb ametlla laminada
-Boletes de tonyina
-Bombons de festucs
-Braç de patata i tonyina
-Braç de gitano de salmó fumat
-Braç de gitano de trufa
-Broqueta de rap, llagostins i pinya
-"Bulgaros" de trufa
-Bundt cake de vainilla i xocolata
-Bunyols de crema (Sant Jordi 2012)
-Bunyols de poma
-Bunyols de vent
-Bunyols farcits de crema de xocolata

 C
-Canapès
-Canapes de salmó fumat
-Canelons de carn.
-Canelons d'espinacs a la catalana
-Canelons freds de tonyina
-Calamars a la romana
-Calamars farcits de sobrassada i formatge
-Calamars amb tomàquet
-Calamarsets amb favetes i cloïsses
-Caldereta de llagostins
-Canelo fred de pernil dolç
-Caprofiti a del blog al plat
-Cake de tonyina, pebrot i anxoves
-Caramels de butiffarons d'arròs i poma
-Carquinyolis
-Carxofes amb cloïsses
-Carrot cake.
-Cassoleta de calamars i gambes
-Charlota de crema de limona
-Cheesse cake de tonyina i raves
-Cheesecake de xocolata al caramel
-Clafoutis de cireres
-Coca de llardons
-Coca de Sant Joan
-Cocktel de pinya i gambes
-Cocktel de Nadal
-Conill amb ceba
-Conseva de tonyina en oli.
-Cookies de xocolata
-Corona d'angel.
-Corona de salmó
-Corona de xocolata i taronja
-Coulant de xocolata
-Crema catalana o de sant josep
-Crema pastissera
-Crema de carbassa
-Crema de Sant Josep i Quaresma
-Cresps d'espinacs i formatge
-Creps farcits de melmelada de maduixa
-Croissants de xocolata
-Croquetes de bolets
-Croquetes de jabugo
-Cuina Japonesa
-Cullereta de formatge de cabra, codony i gerds
-Cuixetes de pollastre farcides amb salsa de nabius.
 D

 E
-Entrepà de lluç (fred)
-Enrrotllats de truita
-Escamarlans amb ceba
-Escabetx de tonyina.
-Espaguetis amb musclos
-Espirals de sobrassada
 F
-Farcellets de carabassó i gambes
-"Figones"
-Flam de llet condensada
-Flam de pinya i plàtan.
-Flam pastisser
-Fideuà
-Figues amb formatge
-Filet de porc amb salsa  de mores
-Focaccias sense gluten

 G
-Galetes de llimona
-Galetes de mantega(amb pistola)
-Gaspatxo de poma.
-Gaspatxo de tomàquet i sindria amb daus de mortadela i cruixent de pernil
-Gelat de préssec en almívar
-Gelat de vainilla amb virutes de xocolata
.-Gotets de fruita i iogurt
-Gotets d'espinacs i gamba
 H

 I

 J
-Jamaica Inn.(còctel)

 K

 L
-Llagostins amb mel
-Llengües de gat farcides de confitura de maduixa.
-Llenties amb calamars i cloïsses
-Llenties estofades
-Llimonada amb menta
-Lloms de porc al Oporto
-Lloms de porc amb castanyes
-LLuç amb patates
 M
-Macarrons a la crema
-Macarrons amb tonyina
-Macedònia de fruita
-Magdalenes de farina de blat de moro
-Madalenes de sobrassada
-Magdalenes de taronja i xocolata
-Magdalenes de xocolata(sense gluten)
-Mandonguilles al curry
-Mandonguilles de bacallà amb salsa de piquillos.
-Melmelada de cireres.
-Melmelada de figues
-Melmelada de maduixes amb vinagre de Xerès
-Melmelada de peres a la vainilla
-Melmelada de prèssec i canyella
-Melmelada de kiwi
-Menù d'Any Nou 2012
-Menu d'Any Nou 2013
-Milfulls d'almívar de llet
-Milfulles de mousse d'escalivada
-Mini brownies de xocolata
-Mini magdalenes
-Mini truites d'espinacs
-Mona de fruita
-Mona de trufa i yema
.Mones de pascua
-Mones de Pascua 2013
-Mones de Pascua 2014
-Mones de pascua 2015
-Mongetes pintas amb xoriç
-Montadito de sobrassada amb pinya caramel.litzada
-Mollets de xocolata i peres.
-Mousse de foie amb compota de poma i gelatina de Pedro Ximénez
-Mousse de llimona
-Mousse de maduixes
-Mousse de mojito
-Mousse de nata amb profiterols de trufa
-Mousse de peres al caramel
-Mousse de préssec
-Mousse de xocolata blanca i maduixes.
-Musclos amb salsa
 N
-Nadals 2013
-Napolitanes de xocolata
-Natilles de xocolata al aroma de mandarina
 O
-Ous farcits


 P
-Pa amb vi i sucre
-Pa amb sobrassada
-Pa amb tomàquet i pernil
-Pa de pessic amb pomes
-Paella de marisc a la llenya
-Panellets 2011
-Panellets 2012
-Pasta de full amb maduixes
-Pasta frola
-Pastis fred de carabassó
-Pastis de bacallà
-Pastis de crema catalana
-Pastis del barça-
-Pastis de flam combinat
-Pastis de iogurt i plàtan
-Pastis de nata (sense gluten)
-Pastis de patata, pollastre i pinya
-Pastis de pinya
-Pastis de poma amb almívar de rom
-Pastis de pomes i plàtan
-Pastis de porros i gambes
-Pastis de Sant Jordi
-Pastis de xocolata.
-Pastis de xocolata i gerds
-Pastis mousse de Nutella
-Pastis mousse de xocolata
-Pastis Sant Marc
-Pastis Selva Negra
-Pastis de trufa
-Pastissets de nata
-Pastissets de plàtan i xocolata
-Pave de xocolata a la canyella
-Penne rigate a la carbonara.
-Per sempre
-Peres al vi negre
-Peus de porc amb gambes.
-Petxines farcides de peix
-Pinxo d'amanida grega
-Pinxo de truita de carxofes
-Pinxo de xampinyó i ou de guatlla
-Plum-cake de sobrassada i nous.
-Popets amb ceba
-Pollasre amb verdures.
-Préssecs amb vi

 Q
-Quiche de bolets
-Quiche de butifarrons i poma.
-Quiche de salmó fumat i esparrecs verds
-Quiche de tomàquets cirerol.


 R
-Rap amb "carabineros"
-Rap allagostat
-Rissoto de pollastre i verdures.
-Roast beef amb la seva salsa.
-Rodó de pollastre farcit d'orellanes.
-Rotllets de salmó amb crema d'avellanes.
 S
-Salmó marinat
-Salmorejo amb xips d'albergínia.
-Sandwich de poma amb mi-cuit
-Sara de mantega
-Semifred de maduixes
-Sèpia amb mandonguilles
-Sèpia amb rovellons
-Shortbred de mantega
-Spaguetti negre amb gambes
-Supremes de pollastre amb foie al Cava Sòlid
-Suquet de rap i escamarlans.
 T
-Tacos de foie amb poma caramel.litzada
-Taller de còctels a Casa Bacardi
-Tartaletes de gamba
-Tartaflam de plàtan
-Tàrtar de fruita
-Terrina de salmó i bacallà fumats.
-Tiramisu.
-Tomàquets farcits.
-Tomàquets cherry farcits de brandada de bacallà
-Torró de trufa i taronja
-Torró de xocolata i arròs inflat
-Trena de pasta de full
-Trifle de Nutella
-Trinxat
-Tronc de Nadal
-Trufes de xocolata blanca amb gerds
-Trufes de xocolata
-Truita de carxofes
-Truita de mongetes de Santa Pau i pernil
-Truita de patates i xoriço
-Truita de sobrassada, mel i nous
-Truita de xocolata i plàtans
-Truita farcida de codony i formatge
 U

 X

 Y

 Z

-